Какви са предимствата на стенните панели от EPS?

Какви са предимствата на стенните панели от EPS?

Стенните панели от експандиран полистирен, известен и като EPS, набират все по голяма популярност както на световния пазар, така и у нас. Това се дължи на невероятните качества на полистирена и на неговата широка приложимост в различни сфери. В тази статия, ще разгледаме предимствата от употребата на декоративни стенни панели от експандиран полистирен.

Полистиренът е материал от семейството на синтетичните изолатори. Съществуват 2 вида: експандиран полистирен (EPS) и екструдиран полистирен (XPS). Той се използва за изработка на различни видове продукти, като най-широко приложим и известен е под формата на изолационни панели от EPS. Декоративните панели от EPS за стена имат редица предимства пред останалите продукти за стени. Нека разгледаме основните от тях:

 

  • Достъпна цена

Може би един от най големите плюсове на EPS стенните панели е тяхната достъпна цена. Във време, в което цените на строителните материали се повишават с всеки изминал ден, стенните панели от EPSса един от най-изгодните избори за всякакви строителни дейности. Те са много по-евтини от традиционните строителни материали като например тухли или камък. Допълнителен плюс е и тяхната лесна инсталация – не е нужно да плащате допълнително на майстори, можете да монтирате декоративните панели сами.

  • Чудесни изолационни свойства

Панелите от експандиран полистирен имат изключително добри изолационни качества. Те помагат за поддържането на постоянна температура в помещенията през горещото лято и през студените зимни дни. Поставени около врати и прозорци, и върху външни стени, декоративните панели поддържат приятна температура във всяко едно помещение. Това от своя страна намалява разходите за охлаждане и отопление на вашите стаи.

  • Влагоустойчивост

Полистиренът е водоустойчив материал, който предотвратява проникването на влага в стените на помещението. По този начин ще избегнете появата на мухъл и повреждането на стените. Поставяйки декоративни EPS панели на вашите стени, вие не само ги правите по красиви, но и ги предпазвате от вредния ефект на влагата.

  • Екологично безопасни

Експандираният полистирен е доказано безопасен материал за околната среда. Той е един от най-популярните материали в екологичното строителство. Подобрява енергийната ефективност и е 100% рециклируем.

  • Лесен и бърз монтаж

Декоративните панели от EPS се монтират бързо и лесно върху стените. Единственото нещо, което е необходимо за монтажа им, е стените ви да са чисти и гладки и да закупите универсално монтажно лепило за панели. Леки са и се поставят бързо. Не е необходимо да наемате майстори за монтажа на стенните EPS панели, можете да ги залепите сами.

Това са част от основните предимства на стенните декоративни панели. За повече информация относно тях, можете да се свържете с нас. Разгледайте нашето богато разнообразие от EPS декоративни панели и изберете най-подходящия дизайн за вас!